Αγκινάρες αλά πολίτα
Υλικά
8 άγριες αγκινάρες
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
4 κρεμμύδια φρέσκα σε κομματάκια
2 μεγάλα καρότα σε ροδέλες
3 μεγάλες πατάτες κομμένες σε τέταρτα
½ κούπα άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
1 αβγό (χωρίς το ασπράδι)
Χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Καθαρίστε τις αγκινάρες και τις βάλτε τις σε νερό με λεμόνι για να μην μαυρίσουν. Βάλτε σε μια κατσαρόλα το λάδι σε δυνατή φωτιά να κάψει. Ρίξτε μέσα το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρετε για 2-3 λεπτά. Αραδιάστε μέσα στην κατσαρόλα τις αγκινάρες τις πατάτες τον άνηθο, το αλάτι, το πιπέρι και μία κούπα ζεστό νερό. Σκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε το φαγητό για περίπου 30 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο νερό. Χτυπήστε τον κρόκο του αβγού με το χυμό λεμονιού σε ένα βαθύ πιάτο. Ρίξτε μέσα στο πιάτο λίγη από την σάλτσα του φαγητού. Χτυπήστε τα όλα μαζί και αδειάσατε τα μέσα στην κατσαρόλα. Αν δεν σας αρέσει το αβγολέμονο προσθέστε μόνο χυμό λεμονιού με λίγο κορν φλάουερ.
|